• header3
  • header2
  • header1

Abhyanga

Deze Ayurvedische oliemassage is één van de oudste therapievormen in de Ayurveda. Abhyanga betekent in het Sanskriet: met liefdevolle handen. Je wordt gemasseerd met lange ritmische halen en warme olie over het hele lichaam. Massage met warme olie is een weldaad voor het lichaam, ziel en geest. Zo worden de zelfgenezende krachten van het lichaam hersteld en kan het lichaam zijn innerlijke evenwicht weer tot stand brengen.

Door de stimulerende werking van de warme kruidenolie en de massage wordt de energie in t lichaam op gang gebracht. Er wordt met verschillende authentieke Ayurvedische kruidenoliën gewerkt.

De massage geeft het onderliggende spierweefsel de juiste ontspanning, voedt de huid,

verhoogt lichaamswarmte, verbetert doorbloeding, vergroot de stroom zuurstof naar de weefsels, maakt de wervelkolom soepel, spoelt afvalproducten weg, haalt stijfheid uit de gewrichten, werkt verjongend en geeft zelfvertrouwen en wilskracht.

Iedereen heeft baat bij massagetherapie. In feite wordt massage in de Ayurvedische traditie zelfs even essentieel voor gezondheid en schoonheid beschouwd als de juiste voeding. Door jaarlijks 6 – 8 maal een Abhyanga behandeling te ondergaan, versterkt u uw gezondheid.

Bij de Abhyanga wordt het totale lichaam gemasseerd. De behandeling duurt 75 minuten. Vooraf aan uw eerste massage wordt een intake gesprek gevoerd. Aan de hand van uw klachten wordt een behandelplan voorgesteld.

Na de massage kunnen er olieresten achterblijven op uw lichaam en in uw haar. Dit kan vlekken geven in uw kleding.