• header1
  • header2
  • header3

Klassieke lichaamsmassage

Klassieke lichaamsmassage bestaat uit,  effleurage (strijking), petrissage (kneding) en tapotage (klopping).

Deze technieken komen door de hele geschiedenis van de massage voor, vandaar dat men bij het toepassen van deze technieken spreekt van 'klassieke massage'.

Klassieke massage zorgt niet alleen voor plaatselijke of algehele ontspanning, maar heeft ook grote invloed op de doorbloeding, de lymfestroom en de stofwisseling. Ook word je door massage bewuster van de spanningen in je lichaam, waardoor je een groter lichaamsbewustzijn ontwikkelt.

Op die manier kan massage je ook dichter bij  je gevoelens brengen.

Hier kan tijd voor nodig zijn. Als je nog nooit bent gemasseerd, moet je misschien wennen aan deze vorm van aanraking. Het is dan ook belangrijk dat je een vertrouwensband opbouwt met degene die je masseert en dat je je onder zijn of haar handen veilig voelt.

Klassieke massage is over het algemeen steviger en werkt meer in op de spieren dan Ayurvedische massage, waarin veel gebruik wordt gemaakt van lange strijkbewegingen over het gehele lichaam. Al naar gelang de wensen van de cliënt kan ik tijdens mijn klassieke massagebehandelingen ook technieken toepassen uit de Ayurvedische massage.